Legg igjen kontaktinformasjonen din, så sender vi deg vår whitepaper på e-post.
Jeg samtykker i å behandle personopplysningene mine for å sende personlig tilpasset markedsføringsmateriell i samsvar med Retningslinjer for personvern. Ved å bekrefte innsendingen samtykker du i å motta markedsføringsmateriell.
Takk skal du ha!

Skjemaet har blitt sendt inn.
Mer informasjon finner du i postkassen din.

Innowise er et internasjonalt selskap som utvikler programvare for hele syklusen selskap grunnlagt i 2007. Vi er et team på mer enn 1600+ IT-profesjonelle som utvikler programvare for andre fagfolk over hele verden.
Om oss
Innowise er et internasjonalt selskap som utvikler programvare for hele syklusen selskap grunnlagt i 2007. Vi er et team på mer enn 1600+ IT-profesjonelle som utvikler programvare for andre fagfolk over hele verden.

En virksomhetsveiledning for utvikling av chatbots for bedrifter

For virksomhet eiere og gründere som ønsker å legge til et ekstra lag med kundeservice, mulighetene som presenteres av utvikling av chatbot for bedrifter kan være utrolig tiltalende. Ved å utnytte automatiseringsteknologier kan bedrifter bedre samhandle med kunder i sanntid og effektivisere dagligdagse oppgaver som ofte krever manuell innsats, og frigjøre verdifulle ressurser til strategiske initiativer. 

Chatbot-utvikling har også potensial til å hjelpe bedrifter med å maksimere effektiviteten, enten gjennom reduserte behandlingstider eller forbedret brukerengasjement - noe som gjør det til et verktøy som er verdt å vurdere for alle organisasjoner som ønsker å høste fordelene av toppmoderne teknologi. Dette blogginnlegget gir en omfattende veiledning om hvilke faktorer som må tas i betraktning når du planlegger en chatbot. chatbot-plattformer for bedrifter utviklingsstrategi.

Forretningsmessig verdi av chatbots for bedrifter

Chatbots er raskt i ferd med å bli et viktig verktøy for mange bedrifter over hele verden. Ifølge Global markedsinnsiktinnen 2024 vil det globale markedet for chatbots overstige 1,3 milliarder dollar. Potensialet for kunstig intelligens (AI) fortsetter å låses opp med tiden, og bruken av kunstig intelligens i kundeopplevelser vil vokse betydelig i løpet av de neste par årene, ifølge Gartner. Som en del av deres forskningfant de at 47% av organisasjonene oppga at de planla å bruke chatbots til kundebehandling, mens 40% planla å ta i bruk virtuelle assistenter.Ved å tilby effektiv kundeservice og støtte kan de bidra til å effektivisere forretningsprosesser og øke inntektene. Automatiserte kommunikasjonsfunksjoner gjør det også mulig for chatbots å løse kundeproblemer før de blir kostbare problemer. Videre gir data som samles inn fra kundeinteraksjoner gjennom chatbots, bedrifter verdifull innsikt i forbrukerpreferanser og trender som kan bidra til å informere deres beslutninger om produktdesign og markedsføringsstrategier. Til sammen viser disse funksjonene den enorme verdien av å innlemme virtuelle assistenter i virksomheten.
Benefits of Enterprise Chatbot

Typer chatbots for bedrifter

Virtuelle assistenter har vist seg å være en stor fordel for bedrifter, og tilbyr personalstøtte og automatiserte tjenester som kan samhandle med kundene uten menneskelig inngripen. De kan håndtere mange oppgaver, fra generering av potensielle kunder til kundeservice og markedsføringstjenester. Bedrifter kan velge mellom ulike tilgjengelige chatbot-modeller, for eksempel AI-drevne roboter, stemmeassistenter, tekst-til-tale-roboter, selvbetjeningsroboter, samtale-AI-roboter og hybride chatbots - som alle gir en effektiv måte å automatisere samtaler mellom kunder og ansatte på. Disse effektive verktøyene gjør det mulig for enhver virksomhet å håndtere kundeservicehenvendelser raskt og nøyaktig, slik at de kan fokusere på andre områder av virksomheten for å oppnå større effektivitet.

Bruken av roboter er ikke bare begrenset til kunder, men også til ansatte. Innowise har for eksempel laget en bedriftsrobot som hjelper til med oppgaver som å spore fremdrift i prosjekter, lage rapporter og be om avspasering. Denne typen teknologi gjør det lettere for ansatte å få jobben gjort raskt, effektivt og nøyaktig - og frigjør tid til å fokusere på viktigere ting!

Bransjer som kan dra nytte av chatbots for bedrifter

Bransjer over hele linjen begynner å dra nytte av å integrere virtuelle assistenter i bedriftssystemene sine. Ved å gi forbrukerne en praktisk måte å kommunisere på gjennom naturlig språkbehandling og maskinlæring, kan bedrifter raskt og billig tilby automatisert kundeservice eller transaksjonsstøtte. 

Ettersom denne teknologien blir smartere for hver dag som går, er det ingen overraskelse at stadig flere bransjer begynner å innse hvor verdifulle chatbot-løsninger for bedrifter kan være for deres forretningsvirksomhet.

Detaljhandel

Chatbot-teknologi er allerede i ferd med å revolusjonere detaljhandelen, og potensialet for å skape bedre kundeopplevelser er ubegrenset. AI-chatbots er ideelle for å tilby automatiserte kundestøtteløsninger, som å finne butikker, legge inn bestillinger og spore pakker. I tillegg kan de gi personlige varsler og bidra til å håndtere kundeklager eller tilbakemeldinger. Når det gjelder lagerstyring, kan de dessuten finne bestemte varer på lager eller til og med bestille flere varer ved behov. Med Juniper Research prognoser om at detaljhandelen vil være ansvarlig for over 70% av alle chatbot-samtaler innen 2023, er det tydelig hvor viktig denne teknologien vil bli innen kort tid.

Forsikring

Forsikringsselskapene tar i økende grad i bruk teknologi for å optimalisere sine prosesser og tjenester. Den Deloitte utsikter for forsikringsbransjen fant at nesten tre fjerdedeler av lederne planlegger å investere i Utvikling av AI-chatbot i løpet av de neste to årene. Virtuelle assistenter kan gi mange fordeler, for eksempel rask generering av personlige tilbud til kunder, besvarelse av henvendelser fra forsikringstakere døgnet rundt og fremskyndelse av skademeldingsprosessene. Videre kan disse avanserte robotene også oppdage mistenkelige aktiviteter når de behandler krav, slik at forsikringsselskapene raskt kan iverksette tiltak mot mulige svindelforsøk. Etter hvert som leverandørene fortsetter å utforske nye måter å utnytte teknologi på når de samhandler med forsikrede personer og forbedrer tjenestene sine, ligger forsikringsselskapene fortsatt i forkant av denne innovasjonen.
Chatbots for industrier

Medier og underholdning

Ved hjelp av AI-chatbots kan medie- og underholdningsselskaper forbedre merkevaren og publikumsengasjementet, enkelt kuratere innhold og bruke data til å skape minneverdige kundeopplevelser. Med disse robotene kan kundene umiddelbart få tilgang til personlige anbefalinger og tilbud ved å nevne konteksten for forespørselen. I tillegg bidrar de til å spare tid når de foretar reservasjoner eller finner arrangementer raskt.

Fast eiendom

Virtuelle assistenter er en verdifull ressurs for eiendomsmeglere, ettersom de kan yte kundeservice av høy kvalitet uavhengig av arbeidstid eller når kundene besøker nettstedet deres. Disse robotene svarer ikke bare på vanlige spørsmål og hjelper til med å planlegge visninger, men de kan også lage kundeprofiler basert på kundenes preferanser og sende oppfølging i en profesjonell tone. Videre tilbyr virtuelle assistenter støtte på flere plattformer og utvider tjenestene gjennom sosiale mediekanaler som Facebook Messenger, Slack og SMS-meldinger. På denne måten kan eiendomsmeglere forbedre kundeopplevelsen ytterligere og samtidig utvide virksomheten sin.

E-handel

NLP- og NLU-teknologier har gitt enorme muligheter for de e-handelsbransjen ettersom de gjør det mulig å utvikle chatbots som interaktive shoppingassistenter. Forbrukerne trenger ikke lenger å fylle ut lange skjemaer eller lete gjennom produktkataloger blant en flom av alternativer før de foretar et kjøp - en intelligent virtuell assistent kan forstå behovene deres, foreslå anbefalinger deretter og raskt veilede dem i riktig retning. Ifølge tall fra Juniper Researchvil en slik revolusjonerende teknologi øke salget fra dagens $35 milliarder i 2020 til svimlende $12 milliarder innen 2023. Å investere i chatbots for e-handel er en selvfølge for bedrifter som ønsker å dra nytte av denne banebrytende muligheten.

Gjestfrihet og reiser

Ved å utnytte AI og NLP tilbyr virtuelle assistenter personlig kundestøtte med minimal innsats. Dette gjør det mulig for kunder å bestille reservasjoner, motta skreddersydde tilbud og få raske varsler, noe som resulterer i en forbedret brukeropplevelse og økte bestillingsrater for selskaper i hele hotell- og restaurantbransjen.

I tillegg frigjør disse automatiserte løsningene kundeserviceteamene til å bruke tid på mer komplekse oppgaver, samtidig som de reduserer kostnadene forbundet med manuell kundestøtte. Dermed fungerer chatteroboter som et kraftig verktøy som gjør det mulig for bedrifter i hotell- og restaurantbransjen å maksimere fortjenestemarginene og samtidig levere overlegne opplevelser for gjestene.

Helsevesen

Chatterobot-teknologi er en ny måte å effektivisere og forenkle helsetjenester og redusere administrasjonskostnadene. Ved hjelp av maskinlæringsalgoritmer og naturlig språkbehandling kan virtuelle assistenter komme i kontakt med pasientene på en mer effektiv måte, raskt vurdere situasjonen, gi hjelp i sanntid og om nødvendig henvise dem i riktig retning for videre behandling. I tillegg til at de kan behandle forsikringsforespørsler og krav, kan mange chatbots til og med planlegge avtaler - noe som gjør det mye enklere å administrere behandling etter utskrivning og rehabilitering. Fremfor alt er de tilgjengelige døgnet rundt, og kan gi raske svar, veiledning og beroligelse ved behov.

Viktige funksjoner i AI-chatbot-løsninger for bedrifter

En god virtuell assistent er avgjørende for enhver vellykket bedrift. Fra hurtighet og reaksjonsevne til evnen til å lære raskt - dette er viktige egenskaper for kundeengasjement og -tilfredshet. Med flerkanalsintegrasjon, omnikanaltilgjengelighet og omfattende tilpasningsmuligheter kan bedrifter tilpasse chatbot-opplevelsen til kundens spesifikke behov.

Med bildegjenkjenningsteknologi er det dessuten enklere enn noensinne å mestre kommunikasjonen. Det viktigste aspektet ved en vellykket chatbot kan imidlertid være tonen: profesjonell, men likevel vennlig nok til å forstå kundens følelser og svare raskt. Når disse funksjonene fungerer sammen, kan bedrifter se frem til en enestående datainnsamling og kundeservicesuksess.

Viktige funksjoner i AI-chatbot

Prosess for utvikling av AI-chatbot for bedrifter

Å bygge en chatbot for bedrifter krever kunnskap og ekspertise. Avhengig av målene du har i tankene og prosjektets størrelse, kan det være nødvendig å sette sammen en omfattende utviklingsplan. Denne prosessen starter vanligvis med å samle inn krav som er spesifikke for din forretningsmodell. Deretter vil en analyse av hvordan virtuelle assistenter brukes i dagens marked hjelpe deg med å finne de beste verktøyene og ressursene for å skape en vellykket virtuell assistent. Deretter kan teamet ditt vurdere hvilke områder du skal fokusere på, for eksempel naturlig språkforståelse og samtaledesign. Til syvende og sist vil alle komponentene som er etablert i denne planen, bidra til lanseringen av en fullt fungerende chatbot som er skreddersydd for å hjelpe kundene med å samhandle med merkevaren din på en mer effektiv måte.

Utvikling av AI-chatbot

Bunnlinjen

Selv om det kan være en skremmende oppgave å bygge en chatbot fra bunnen av, er det verdt innsatsen for bedrifter som ønsker å forbedre kundeengasjementet og effektivisere driften. Ved å følge trinnene som er beskrevet i denne veiledningen, kan du opprette en virtuell assistent for å hjelpe virksomheten din med å lykkes. Innowise har lang erfaring med å levere Tjenester for utvikling av AI-chatbot, og vi hjelper deg gjerne med prosjektet ditt. Kontakt oss i dag for å komme i gang!

Takk for din vurdering!
Takk for din kommentar!

Innholdsfortegnelse

Ranger denne artikkelen:

4/5

4.8/5 (45 anmeldelser)

Relatert innhold

Har du gitt oss en utfordring?

    Ta med prosjektdetaljer, varighet, teknisk stack, behov for IT-fagfolk og annen relevant informasjon.
    Spill inn en talemelding om din
    prosjektet for å hjelpe oss å forstå det bedre
    Legg ved ytterligere dokumenter om nødvendig
    Last opp fil

    Du kan legge ved opptil 1 fil på totalt 2 MB. Gyldige filer: pdf, jpg, jpeg, png

    Vær oppmerksom på at når du klikker på Send-knappen, vil Innowise behandle personopplysningene dine i samsvar med vår Personvernerklæring for å gi deg relevant informasjon.

    Hva skjer videre?

    1

    Etter at vi har mottatt og behandlet forespørselen din, vil vi komme tilbake til deg innen kort tid for å beskrive prosjektbehovene dine og undertegne en taushetserklæring for å sikre informasjonens konfidensialitet.

    2

    Etter å ha undersøkt kravene, utarbeider våre analytikere og utviklere en prosjektforslag med arbeidsomfang, teamstørrelse, tid og kostnader estimater.

    3

    Vi arrangerer et møte med deg for å diskutere tilbudet og komme til en avtale.

    4

    Vi signerer en kontrakt og begynner å jobbe med prosjektet ditt så raskt som mulig.

    Takk skal du ha!

    Meldingen din er sendt.
    Vi behandler forespørselen din og kontakter deg så snart som mulig.

    Takk skal du ha!

    Meldingen din er sendt.
    Vi behandler forespørselen din og kontakter deg så snart som mulig.

    pil