3D-renderingstjenester: casestudie av digitale moteprodukter

3D-design: fremveksten av en legende

Historien om 3D-design startet i 1963 da Ivan Sutherland introduserte Sketchpad. Programmet var et gjennombrudd og forløperen til moderne datastøttet design (CAD). Fra det øyeblikket ble CAD-programvare ikke bare assosiert med prosjektering og tegning, men også med design.

Den nåværende fasen av 3D-produktgjengivelse begynte på 1990-tallet. De kommende løsningene, som Blender med åpen kildekode, gjorde 3D-design rimeligere for oppstartsbedrifter og frilansere. Innovasjonsprosessen har blitt irreversibel, og i dag er fremveksten av nye revolusjonerende verktøy bare et spørsmål om tid.

Bruk av motedesign og fordeler

3D-design ble hovedsakelig forbundet med produksjon og arkitektur for ikke så mange år siden. Disse domenene leverte kreasjoner med harde overflater, mens tekstil- eller klesdesign ble ansett som for komplisert for de eksisterende verktøyene.

I dag har situasjonen endret seg betydelig. Nye løsninger (som Substance Designer) har åpnet opp for nye perspektiver og muligheter i kles-, mote- og luksusindustrien (AF&L), tilpasning, mønsterproduksjon og andre "myke" områder. Dette resulterte i tids- og kostnadsbesparelser for kunstnerne og kreative personligheter siden det ble mulig å bruke digitale maler i stedet for papirutkast.

La oss se på et praktisk eksempel. Anta at en motedesigner tegner en skisse av det fremtidige produktet og velger farger og materialer. Deres håndtegnede 2D-modeller inneholder en alvorlig feil: det todimensjonale bildet gir ikke en klar visjon av sluttproduktet fra alle sider. Det er vanskelig å evaluere hvordan teksturer, nyanser og mellomfarger kombineres og blandes i så fall.

3D-teknologi kommer til unnsetning med en innovativ tilnærming: 3D-gjengivelse gjør det mulig motta fotorealistiske mønstre i et spesielt programvaremiljø for å illustrere materialet, figuren, entourage og interiør i volumetrisk form. Hvis en kunde ønsker å gjøre endringer, er det bare verdt flere manipulasjoner i programmet og medfører ikke ekstra utgifter. Videre er det mulig å lage dynamiske 3D-avatarer som simulerer ekte menneskers holdning og evaluere hvordan klærne oppfører seg på menneskekroppen. Designere merker stoffets mangler (sagging, ekstra folder) for å eliminere dem i løpet av prosjektfasen.
 

Strikket stoffmønster i Substance Designer

Innowises dyktige Spesialister på 3D-visualisering er fulle av gode ideer til kommersielle prosjekter og porteføljesaker. De følger aktivt med på de nyeste bransjetrendene og forbedrer sin ekspertise og sine kreative tilnærminger kontinuerlig.

Nylig ble vår 3D-designere har presentert en eksperimentell løsning som forener design og digital mote. Hovedmålet var å lage en realistisk strikket stoffteksturgenerator praktisk talt fra bunnen av. Det hardkantede romboide bildet var grunnlaget for å motta et naturlig virkelighetsnært mønster med en "ull over" -effekt i Substance Designer, Hair and Fur 3ds Max-modifikator og Arnold render. Resultatet overgikk alle forventningene: det var ganske utfordrende å skille det kunstige klesplagget fra bildet av en ullgenser.

Prosessen med digital produktgjengivelse krevde tid og tålmodighet, men det endelige resultatet var verdt det. Vi fremhever kort skjemaet for det flate bildets transformasjon til en detaljert volumetrisk teksturgenerator i Substance Designer.

  1. Vi har laget en genserfargegenerator fra interne primitiver i første fase. Designere brukte tre farger og modifiserte dem gjennom blanding og 2D-transformasjoner. Mønsteret roteres deretter 45 grader og flates ut. Til slutt blir teksturen tydeligere for å bli behandlet av hovedgeneratoren. Kjerneproblemet er å spesifisere antall linjer riktig med X og Y.
  2. Ved å ta 2D-bølge- og halvkuleobjekter brukte vi til slutt innebygde fakturer for å lage det krysslignende mønsteret. Hovedgeneratoren tar dette elementet for å fylle ut teksturens plass.
  1. Her legger vi til teksturfunksjoner og omgivende okklusjon for å unngå moire-effekten fordi mønsteret er tilbakevendende og trenger randomisering. Dette lille inngrepet gjør bildet nærmere virkeligheten.
  2. De siste lukene for å gjøre "ull over" -effekten og få et mer realistisk syn ved hjelp av Hair and Fur 3ds Max-modifikatoren og Arnold-render. Våre 3D-designere brukte normale og fargekart for å fremheve volumet og oppnådde 200 000 hår i sektoren.

Perspektivet for eksperimentet

Innowises 3D-designere har mottatt mange nysgjerrige kommentarer og anmeldelser etter å ha lastet opp mønstrene på ArtStation. Vi har til og med lagt til logoen vår "Innowise" på det digitale strikkede stoffet og dermed gitt en praktisk mal for fremtidig salgsmateriell. Med riktig nivå av profesjonalitet kan beste 3D-designere kan også fungere med pels, fløyel, velur, semsket skinn og andre myke materialer.

Med en dyktig tilnærming kan man gjøre et flatt pikselbilde til et omfattende detaljert kunstverk. Dermed åpner dyktig 3D-gjengivelse nye veier for visualisering av kles- og møbelproduksjon, digital motedesign, oppretting av avatarer og eiendeler for GameDev, reklame, filmer, 3D-animasjon, AR / VR / MR og Metaverse. Kunstige stoffbilder kan også implementeres på følgende områder:

  • presentasjoner (noen ganger er det umulig å bruke bilder, mens et 3D-bilde er et billigere og hyperrealistisk alternativ);
  • produktkataloger (hvis det ikke er noen fysisk representasjon av produktet, erstatter 3D-konseptet det enkelt);
  • Nettsteder for e-handel (siden det kan være tidkrevende å fotografere alle produktene).

tjenester for gjengivelse av 3d-produkter har et grenseløst potensial og banebrytende funksjoner som designere, kunstnere, produsenter og markedsførere kan bruke. Hvis du leter etter et samarbeid som vil gjøre dine dristige 3D-drømmer til virkelighet, kontakt Innowise for å starte partnerskapet.

Takk for din vurdering!
Takk for din kommentar!

Del:

Innholdsfortegnelse

Ranger denne artikkelen:

4/5

4.8/5 (45 anmeldelser)

Relatert innhold

Trenger du en teknologisk løsning? Ta kontakt med oss!

    Ta med prosjektdetaljer, varighet, teknisk stack, behov for IT-fagfolk og annen relevant informasjon.
    Spill inn en talemelding om din
    prosjektet for å hjelpe oss å forstå det bedre
    Legg ved ytterligere dokumenter om nødvendig
    Last opp fil

    Du kan legge ved opptil 1 fil på totalt 2 MB. Gyldige filer: pdf, jpg, jpeg, png

    Vær oppmerksom på at når du klikker på Send-knappen, vil Innowise behandle personopplysningene dine i samsvar med vår Personvernerklæring for å gi deg relevant informasjon.

    Hva skjer videre?

    1

    Etter at vi har mottatt og behandlet forespørselen din, vil vi komme tilbake til deg innen kort tid for å beskrive prosjektbehovene dine og undertegne en taushetserklæring for å sikre informasjonens konfidensialitet.

    2

    Etter å ha undersøkt kravene, utarbeider våre analytikere og utviklere en prosjektforslag med arbeidsomfang, teamstørrelse, tid og kostnader estimater.

    3

    Vi arrangerer et møte med deg for å diskutere tilbudet og komme til en avtale.

    4

    Vi signerer en kontrakt og begynner å jobbe med prosjektet ditt så raskt som mulig.